Allergi og Høfeber

I en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed* vurderes det, at antallet af voksne, der får allergi vil vokse med hele 796.000 fra 2005 – 2020.

Det skønnes, at 1,5 million danskere i dag er ramt af astma eller allergi.

 Det er en fordobling af antallet af voksne med lidelse, vi finder i den nye undersøgelse.

Virker akupunktur mod allergi?

Ja der er lavet flere internationale undersøgelser, der viser en effekt, du kan læse en af dem her, artiklen er på engelsk.

allergi

Vi har tidligere påpeget, at allergi er mere udbredt, end man troede, men det bliver åbenbart ved med at stige.

Akupunktur mod allergi

Akupunktur har vist sig at være særligt effektiv til at lindre symptomerne for denne lidelse. Du kan starte behandlingen for helårsallergi på alle tidspunkter af året.

Behandlingen mod høfeber giver det bedste resultat, hvis du påbegynder akupunktur, inden dine sæsonbetingede symptomer starter.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger du har brug for, da det afhænger af, hvor kraftig du er angrebet.

Behandlingen fortsættes til du mærker kraftig lindring eller fuldstændig ophør af symptomerne. Kontakt Vestfyns Akupunktur for en aftale.

Alt efter hvilke symptomer, der er på den type allergi du lider af, så skal den behandles på forskellige måder, derfor er det vigtigt at få afklaret hvordan du lider af allergi!

Hvad er høfeber?

Af overfølsomhedssygdomme er høfeber den mest almindelige i Danmark. Rindende, kløende, røde øjne samt en tilstoppet næse med et tyndt vandigt sekret, kløe i øregangen og ganen samt nysen og hovedpine er nogle af symptomerne.

Høfeber er en sæsonbetinget lidelse, der påvirkes af pollen, som er små partikler, der spredes af vinden fra planter, blomster og træer. Når slimhinderne i næsen og i øjnene påvirkes af pollen, fremkalder det en allergisk reaktion, der fører til irritation.

Immunforsvaret som skal forsvare os, begynder at overreagere på allergener såsom pollen, som danner antistoffer, hermed udløses histamin, som igen udløser en række symptomer.

I starten af foråret (marts og april) er det el og elm. April og maj er det ofte birkepollen, der er skyld i høfeberen — i juni og juli er det ofte pollen fra almindelige græsarter der blomstrer og fra august er det især gråbynke.

*Kilde: Medicalnewstoday – www.medicalnewstoday.com

Hvis du også generes af allergener, så book en online tid, for at gå foråret trygt i møde.

Undgå høfeber:

allergi

Hold døre og vinduer lukkede, undgå udendørsaktiviteter i højsæsonerne. Hvis du får symptomer — lad andre slå græsplænen, hvis du lider af græspollenallergi.


I huset bør man lufte godt ud, men ikke midt på dagen, da det er der, der ofte er flest pollen i luften.


Gøre huset rent mindst en gang om ugen — pollen sidder også i støvet.


Brug eventuelt solbriller, det formindsker tilgangen af pollen i øjnene.


Vask håret inden sengetid — der kan ”gemme” sig meget pollen i håret.


I bilen bør man have vinduer/soltag lukkede og monter eventuel et pollen filter i ventilationssystemet.


Brug tørretumbleren, da lufttørret tøj udendørs kan indeholde meget pollen.


Hvis det er birk — så fjern birketræerne i haven.


Helårsallergi

Helårsallergi eller allergisk rhinitis er karakteriseret ved at være tilstede i mere eller mindre udstrækning hele året rundt. Eksempler på helårsallergi er:  

Fødevarer

Husdyr

Støv

Parfume

Latex

*Kilde: Statens Institut for Folkesundhed – www.si-folkesundhed.dk