I gennemsnit rammes ca. 20% af befolkningen om året af lændesmerter!

Lændesmerter

Hvorfor får man lændesmerter?

De hyppigste årsager er overstrækning eller overbelastning af muskelgrupper, som kan fremprovokeres ved et tungt løft i specielt foroverbøjet stilling .

Hvis ryggen bliver skæv, på grund af et vrid eller en skade, kan der opstå smerter, fordi det klemmer på nerverne.

Disse smerter vil kunne opleves både i ryggen og i lemmerne. De behøver ikke altid at være alvorlige, det kan skyldes alt fra muskelinfiltrationer – hold i lænden – til discusprolaps.

I de fleste tilfælde får personen pludselig smerter og stivhed i forbindelse med, at der løftes noget der er fortungt i forhold til lændens muskelstyrke. eller vrid i kroppen.

Har du også hekseskud eller andre ryg / lændesmerter, så få en aftale med Vestfyns Akupunktur, for at høre omkring dine muligheder for at slippe for dem!

Hos mange af dem, som får langvarige gener, har der på forhånd været skader eller belastninger, der har svækket knogler, muskler og led i ryggen.

De fleste rygsmerter rammer lænden. Da hofter – bækken og lænd arbejder i samspil med hinanden, kan fejlbelastninger i bækken og hoftemuskulaturen forårsage lændesmerter.

Lændesmerter

Akutte lændesmerter har en tendens til at komme tilbage. Mange har åbenbart en ryg, som er specielt sårbar, og som i givne situationer (tunge løft, forkert bevægelse, uheldig arbejdsstilling, stress) giver tilbagefald.

Hvis du har flere tilbagevendende episoder med rygsmerter, og det har en klar sammenhæng med ens job, bør man ændre sin arbejdssituation. 

Lændesmerter kan behandles effektivt med Akupunktur!

Dette kan ske med smertelindrende akupunktur så smerterne i ryggen får ro til at heles, samt øge blodcirkulationen i området.

I videnskab DK. kan du læse om akupunktur mod rygsmerter.